Istraživanje o diplomiranim studentima i osnivanje Alumni asocijacije Univerziteta u Tuzli

CONGRAD – Conducting Graduate Surveys and Improving Alumni Services for Enhanced Strategic Management and Quality Improvement

Univerzitet u Tuzli je u uključen u Tempus projekat CONGRAD (517153-TEMPUS-1-2011-1-DE-TEMPUS-JPGR) koji ima za cilj istraživanje o diplomiranim studentima te osnivanje Alumni asocijacije Univerziteta u Tuzli. Rezultati istraživanja odgovoriće na važna pitanja: kako diplomirani studenti ocjenjuju studijski program koji su završili, na koje načine i sa kakvim uspjehom dolaze do zaposljenja te u kom procentu nastavljaju školovanje. Istraživanjem će se provesti evaluacija i poboljšanje studijskih programa na Univerzitetu u Tuzli.

U okviru ovog projekta Univerzitet u Tuzli će provesti anketiranje dvije generacije studenata koji su završili dodiplomski studij 2007. i 2012. godine, kojima će prvi poziv biti upućen 28.03.2013. godine a anketiranje traje do kraja juna 2013. godine. U tu svrhu Univerzitet je uveo službenu e-mail adresu alumni@untz.ba sa koje će se slati pozivi.

Više informacija o navedenom projektu možete pronaći na http://www.congrad.untz.ba i http://www.congrad.org .

Objavljeno: 15.02.2013. godine