Posjeta monitoring tima TEMPUS projekta SHEQA Univerzitetu u Tuzli

27.06.2013. godine

U okviru redovnog monitoringa realizacije planiranih aktivnosti iz TEMPUS projekta „Strategic Management of Higher Education Institutions Based on Integrated Quality Assurance System“ – SHEQA, dana 27.06.2013. godine Univerzitet u Tuzli su posjetili Dr. Norma Ryan, Emeritus Director of Quality, University College Cork, Ireland, Fiona Crozier, Director of Quality, University College Cork, Ireland i Dino Mujkić, regionalni menadžer u BiH, WUS Austria. Ispred Univerziteta u Tuzli goste su primili zaposlenici Centra za osiguranje kvaliteta i internu evaluaciju Almir Žigić i Denis Čeke te šef Kabineta Rektora Boris Ćurković.

Predmet posjete je bila provjera trenutnog stanja implementacije i nivoa korištenja nedavno stavljenih u funkciju softverskih aplikacija „Univerzitetski sistem za ključne indikatore performansi – USKPI“ i „Registar studijskih programa – RSP“, koje su istovremeno uvedene na svim javnim univerzitetima u Bosni i Hercegovini. Tom prilikom, predstavnici Centra su prezentirali i aktivnosti oko diseminacije dosadašnjih rezultata projekta kao i plan za održivost i buduće aktivnosti po ovim pitanjima.

Postignuti rezultati u okviru projekta te poduzete aktivnosti oko implementacije aplikacija USKPI i RSP su obostrano ocijenjene veoma uspješnim i korisnim za osiguranje kvaliteta rada Univerziteta u Tuzli.

Bazi studijskih programa RSP će biti omogućen i javni pristup, tako da će budućim i sadašnjim studentima, akademskom osoblju, poslodavcima i svim drugim zainteresovanima biti pružena mogućnost da na lak i jednostavan način, na jednom mjestu, dođu do potrebnih informacija o studijskim programima koji se realizuju na Univerzitetu u Tuzli.